Skries op é hikke

  • Skries op á hikke
  • Afmeting ware grootte.
  • Lengte van puntje vleugel naar tenen 58 cm
  • Van kop naar staart 38 cm.
  • Gewicht aan brons 7,5 Kg
  • Natuurlijk bruin gepatineerd
  • Oplage 8, waarvan 4 verkocht
  • Prijs € 2.450,=  excl sokkel 

Grutto op het hek, de koning van het weiland.

Kening fan é Greide

In mijn jeugd liepen we door de weilanden kijkend naar vogels.

Overal waar je keek zag je vogels en hoorde je ze. Leeuwerikken die zingend opstegen, een kievit die probeerde je bij haar nest weg te lokken, een Grutto die zijn eigen naam roept en in de aanval gaat.
Nu loop ik soms door de weilanden en mis ik het geluid van de lentebodes. Het geluid van de Grutto is mij toch het meest bijgebleven. Zo herkenbaar, zo vrolijk. Ik mag hopen dat onze kinderen dit geluid nog zullen horen.

Eindelijk vond ik de nodige rust om er eentje in brons te maken: de Grutto in zijn typerende verdedigingshouding.

Met elk laagje boetseerwas dat ik aanbracht kwam het beeld “Skries on é hikke” meer tot leven.

De Grutto  behoort een prominente plaats toe in onze weilanden en deze bronzen grutto verdient ook zo’n plaats bij jouw thuis.

Kijk er iedere dag naar en als je heel stil bent hoor je hem misschien.

Grutto grutto grutto.